decembar 13, 2019
Vesti

Turisti će za Grožđebal preplaviti Vršac

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i Tatjana Palkovač direktorka Turističke organizacije Vršac, predstavile su medijima detaljan program 62. Dana Berbe Grožđa i najavile da će na otvaranju Grožđebala biti prisutan Ministar za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji će i otvoriti manifestaciju.

Posle najave svečanog otvaranja, gradonačelnica je sve prisutne novinare podsetila na velike potencijale turizma, kao jedne od najvećih razvojnih šansi, a naročito kada je u pitanju manifestacioni turizam.

Tatjana Palkovač, direktorka Turističke organizacije Vršac, predstavila je program po redosledu dešavanja. Uz glavni program najavila je i niz pratećih dešavanja, koja će za vreme trajanja Grožđebala, od 19. do 22. septembra biti održani u Vršcu.

Dani berbe grožđa, ili kako ga vrščani popularno zovu ”Grožđebal” najveća je, najstarija i najposećenija turističko-privredna manifestacija u Srbiji.

U petak će na glavnoj bini nastupiti Svetlana Ceca Ražnatović, u subotu nakon Vitezova vina na binu izlazi OK Bend, a zatim Alen Islamović, dok je nedelja rezervisana za Amadeus bend. Priliku da se predstave velikom broju posetilaca na glavnoj bini imaće i vršački bendovi, već u četvrtak.

Direktorka Turističke organizacije Vršac Tatjana palkovač podsetila je da manifestacija započinje već u četvrtak programom u Susret Grožđebalu na vidikovcu kod Crkvice na Vršačkom bregu, uz Vinka Lozića.

U četvrtak se održava i izbor za Miss berbe, subota i nedelja prepodne i popodne namenjeni su najmlađima, uz maskembal, muzičke i plesne nastupe, a tu su i karnevalska povorka, bacanje grožđa iz aviona, sportski i drugi prateći sadržaji. Za posetioce će biti otvoreni i svi vinski podrumi u gradu i okolini.

Tokom Dana berbe grožđa, posebno će se promovisati lokalna udruženja, prvenstveno vinara i vinogradara, koja će svoje delatnosti i proizvode predstaviti na štandovima u vinskoj ulici.

Grad će, istakla je gardonačelnica, i dalje raditi na razvoju manifestacionog turizma, jer je to poseban potencijal za dalji razvoj grada, te će to svakako biti jedan od prioriteta za ulaganja u narednom periodu.

Bogat, kvalitetan i raznovrstan program zadovoljiće svačiji ukus. Tu su koncerti, izložbe, dečiji maskenbal, izbor za ”Vinsku lepoticu”, karneval, grožđe ”pada” sa neba, a vina i kobasica ima na sve strane.

Tu su luna parkovi za klince, a za odrasle „Put vina“, na kom se obilaze vinski podrumi i degustiraju najukusnija vršačka vina.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Vršac, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, uz pomoć brojnih sponzora i prijatelja.

Ostale vesti