Vesti

U Vlajkovcu kanal DTD dostupan i za OSI

Udruženje Parakvad VŠ započelo je pristupne radove na izgradnji platforme za pecanje za osobe sa invaliditetom na kanalu DTD u Vlajkovcu. Radovi će biti nastavljeni dolaskom lepšeg vremena, a završetak istih očekuje se na proleće 2020 godine.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović sa saradnicima i brojnim meštanima Vlajkovca posetila je radove na priobalnom delu kanala Dunav Tisa Dunav.

  • S obzirom na to da će rampa ovog tipa biti jedinstvena u regionu, Savez paraplegičara Srbije i Savezi iz Rumunije pokazali su interesovanje za dolazak svojih članova i organizaciju takmičenja, rekla je Mitrović.

Priprema obimne dokumentacije neophodne za izgradnju rampe trajala je šest meseci. U toku su pripremni radovi sredjivanja prilaznog puta i okoline. Projekat ima višestruko značenje, kako za samo naseljeno mesto, tako i za meštane koji su se i sami uključili u rad.

  • Zahvaljujemo se Gradu Vršcu, kao i svim donatorima koji učestvuju u izgradnji platforme: Strabag PJ Vršac, JKP 2. Oktobar, Tehnika Vršac, Max 5 Beograd, Fondacija Hemofarm, Atina kop, Mina kop, arhitekta Nebojša Radić, MZ Vlajkovac, Ribolovački klub “Udica” Vlajkovac, Vode Vojvodine, kažu u udruženju Parakvad VŠ.

Ostale vesti