Vesti

U Vršcu održana završna konferencija projekta “Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje”

Završna promotivna konferencija projekta “Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje” održana je u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović” .

Konferenciju je otvorila direktor bolnice, dr Tatjana Voskresenski, a gradonačelnica grada Vršca Dragana Mitrović pozdravila je skup.

Prisutnima su se obratili i direktor Centra za socijalni rad Mirjana Knežević, direktor Doma za duševno obolela lica “1. oktobar” iz Starog Leca dr Mirjana Vuković i dr Marta Sjeničić, predsednik udruženja za medicinsko i zdravstveno pravo Srbije (SUPRAM).

U daljem toku konferencije, tim Centra za mentalno zdravlje SBPB Vršac predstavio je rezultate dosadašnjeg rada sa korisnicima kuće zaštićenog stanovanja, nakon čega jer svoja iskustva izneo jedan od korisnika.
Po završetku konferencije, organizovan je obilazak objekta za zainteresovane goste.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović” Vršac sprovodi projekat “Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje (Deinstitutionalization through protected housing)”, koji se realizuje u okviru grant šeme iz sredstava Evropske unije – IPA II.

Vrednost projekta je 215.699,24 evra, od čega 90 % finansira EU tokom 24 meseca implementacije projekta. Projekat je zvanično počeo 6.6.2017. i završava se 5.6.2019. godine.

Glavni cilj projekta je uspostavljanje uslova za deinstitucionalizaciju pacijenata SBPB Vršac, kao i unapređenje socijalne inkluzije osoba sa mentalnim poremećajima u Republici Srbiji.

Ostale vesti