Vesti

U Vršcu organizovana radionica “Deca deci pomažu” kreatorke Suzane Perić

Grad Vršac i Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Varjaški” bili su domaćini kreativne radionice “Deca deci pomažu” poznate kreatorke Suzane Perić.

Manifestacija “Deca, deci pomažu” ima za cilj da se kroz druženje deca međusobno bolje upoznaju ali i dodatno afirmiše njihovo kretivno stvaralaštvo.

Radionica namenjena deci sa posebnim potrebama i invaliditetom uzrasta 5-8 razred i srednjoškolcima polaznicima škole.

Manifestaciji je u ime Grada, prisustvovala gradonačelnica dragana Mitrović, a đacima Škole “Jelena Varjaški” priključili su se i učenici osnovne i srednje muzičke škole “Josif Marinković” iz Vršca, kao i glumci Narodnog pozorišta “Sterija Vršac” .

Takođe, manifestaciju je podržao i Gradski muzej koji se pobrinuo da se deca upoznaju sa tehnikama pravljenja predmeta od gline.

ŠOSO “Jelena Varjaški“ postoji od 7. novembra 1977. godine.
Školu pohađaju deca iz Grada Vršca, Bele Crkve, Alibunara i Plandišta

Škola obrazuje decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom,. U svom sastavu ima osnovno osmogodišnje obrazovanje i srednju školu koja ima u tri područja rada šest smerova:

  • Lične usluge – smer: ženski i muški frizer,
  • Tekstilstvo i kožarstvo – smer: konfekcijski šivač i ručni tkač
  • Hemija, nemetali i grafičarstvo
  • smer: metalofarbar i pomoćnik kartonažera

Na prošlogodišnjem 20. Republičkom takmičenju frizera, koje je održano u Jagodini – ženski i muški frizer dva učenika završne godine koji su se takmičili u znanju i veštinama i osvojili dva prva mesta.

Ove godine na 21 Republičkom takmičenju ručnih tkača u Pirotu, jedna učenica završne godine tog smera osvojila je treće mesto.

Takođe ove godine održano je prvi put u Specijalnoj školi u Vršcu 21. Republičko takmičenje frizera, na kojem je učestvovalo osam škola iz Beograda, Kragujevca, Jagodine, Niša, i Bečeja.


Ostale vesti