Vesti

VASIĆ: Vršac primer dobre prakse u radu sa traktoristima

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Vršca organizovao je u velikoj sali Gradske kuće tribinu pod nazivom „Bezbednost traktorista u saobraćaju“. Učešće u radu tribine imala je i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Razlog održavanja tribine je početak prolećnih poljoprivrednih radova, kada veliki broj traktora i poljoprivrednih mašina stupa na javne puteve. U odlasku ka njivama, kao i pri povratku oni koriste prometne saobraćajnice tako da je neophodno da se ukaže vozačima traktora i poljoprivrednih mašina na neophodnost što bezbednijeg učešća u saobraćaja, kako bi se u potpunosti izbegle saobraćajne nezgode u kojima su učesnici upravo traktoristi.

  • Na osnovu rada Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vršca, Agencija za bezbednost saobraćaja je prepoznala Grad Vršac kao lokalnu samoupravu koja ima primer dobre prakse u radu sa traktoristima. Mi smo nastavili sa radom i u zadnjih par godina imamo pad saobraćajnih nesreća i manji broj povređenih i to nas ohrabruje, rekao je Miloš Vasić, član Gradskog veća resorno zaduženo za zaštitu životne sredine i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

Vasić je dodao da su ljudi sada svesniji koliko jedna greška traktoriste može izazvati štete u saobraćaju.

  • Grad Vršac je na vreme prepoznao problem traktorista i nizom godina prethodnih sprovodi različite aktivnosti na polju bezbednosti traktorista i mogu slobodno da kažem da predstavlja jednu od vodećih lokalnih samouprava kad su u pitanju aktivnosti na podizanju bezbednosti traktorista u saobraćaju i zato smo mi, između ostalog, i ovde danas, jer trudimo se da uvek na lokalu prepoznamo one partnere koji su ozbiljni i sa kojima možemo da organizujemo ovakve tribine, naveo je Duško Pešić načelnik Odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Agencije za bezbednost saobraćaja.

Tribini su, pored brojnih traktorista iz svih gradskih naseljenih mesta, prisustvovali i Tomislav Perović i Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja, komandir Saobraćajne policijske stanice Vršac Luka Roman i njegov pomoćnik Milosav Dačić.

Ostale vesti