Kultura

Vinarija Sočanski – Opera & Wine

Treći Međunarodni festival kamerne muzike održava se od 1. do 4. avgusta 2019. godine, sa gostujućim umetnicima iz Španije, Letonije, Švedske, Norveške i Srbije. Prateći tradicije poznatih evropskih i američkih festivala, festival će prikazati najlepša dela klasičnog repertoara kamerne muzike u jedinstvenom okruženju regiona.

Večeras 3. avgusta, u Vinariji Sočanski (Železnička 57, Veliko Središte), od 20.30 časova, počinje program “Opera & Wine”.

  • Tradicionalno pozivamo publiku da uživa u selekciji najlepših operskih arija i odabranih vina vinarije Sočanski. Besplatan je ulaz, gosti mogu da kupe piće po izboru. Svi prihodi idu udruženju “Muzika u vinogradima”, radi organizacije festivala. Zbog ograničenog broja mesta, potrebna je rezervacija na vinarija.socanski@gmail.com, kažu organizatori.

Na festivalu ove godine nastupaju: Jevgenija Frolova, viola (Letonija/Rusija), Hugo Selles, klavir i Miguel Diez, violončelo (Španija), Ester Forsberg, viola (Švedska), Jana Jovanović, sopran i Ana Šinković, klavir (Srbija) i Kristina Sočanski, klavir – umetnički direktor i osnivač festivala (Srbija/Norveška).

Prve festivalske večeri, kao uvod u festival, održan je koncert, razgovor i druženje sa učesnicima “Ogledalo u ogledalu”. Nastupili su Jevgenija Frolova i Ester Forsberg – viola, Miguel Diez Gutierrez – violončelo, Hugo Selles, Ana Šinković i Kristina Sočanski – klavir. Moderator večeri bila je Jelena Tandi, profesorka stranih jezika.

Druge festivalske večeri, u Gradskom muzeju Vršac, nastupili su Jevgenija Frolova i Ester Forsberg – viola, Miguel Diez Gutierrez – violončelo, Hugo Selles i Kristina Sočanski – klavir.

Poslednjeg festivalskog dana, u Gradskom muzeju Vršca, od 12 časova, održaće se Koncert učenika muzičke škole “Josif Marinković”, a od 19 časova program “Bajke”, kao svečano zatvaranje festivala.

Na programu će biti: R. Schumann: Märchenbilder op. 113 za violu i klavir E. Otero: Sonata za violončelo i klavir “Acontium” J. Brahms: Sonata op. 120 no. 2 za violu i klavir u Ess-duru, a nastupiće Ester Forsberg – viola, Miguel Diez Gutierrez – violončelo, Hugo Selles i Kristina Sočanski – klavir.

Ostale vesti