Vesti

Vredna donacija za Opštu bolnicu Vršac

Dve švedske nevladine organizacije obezbedile su i donirale Opštoj bolnici Vršac opremljeno sanitetsko vozilo i šest specijalizovanih kreveta sa antidekubit dušecima, za potrebe intenzivne nege. Donacija je zdravstvenoj ustanovi uručena minulog vikenda, u prisustvu Tatjane Nikolić članice Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Švedska nevladina organizacija SAM Hjälp obezbedila je i vršačkoj opštoj bolnici donirala posebno opremljeno sanitetsko vozilo – automobil marke Wolvo Nielsen iz 2013. godine. Za donaciju je zaslužan predstavnik ove organizacije Jon Pitik, koji je rodom iz Vojvodinaca. Pitik već 30 godina radi u Švedskoj, ali je, kako kaže, uvek osećao vezu sa mestom i krajem u kojem je rođen, gde je odrastao i školovao se.

Od šest novih specijalizovanih kreveta sa antidekubit dušecima dušecima, vrednih 1.430.000 dinara, četiri su već u funkciji, a još dva stižu iz Portugalije. Predstavnici Bolnice i Grada izrazili su veliku zahvalnost donatorima i izrazili nadu da će opremu iskoristi na najbolji mogući način. Takođe, poželeli su sugrađanima da budu zdravi i da im zdravstvene usluge ovog tipa nikada ne zatrebaju.

Ostale vesti