septembar 22, 2019
Sportske vesti

Vršac domaćin najboljim svetskim pilotima

Vazduhoplovni savez Srbije, od 8. do 18 septembra, ugostiće u Vršcu 130 pilota iz 27 svetskih država tokom 10 dana takmičenja, u okviru 10. Svetskog prvenstva u preciznom sletanju paraglajdingom. Takmičenje se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Vlade Republike Srbije.

Sa najvećim ovogodišnjim međunarodnim takmičenjem u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, imaće priliku da se upoznaju građani Srbije i Južnobanatskog okruga, kroz takmičenje pilota koji će poletati sa čuvenog poletišta Vršačka kula i sletati na cilj pokraj Smatsa akademije u Vršcu. Na takmičenjima u preciznom sletanju, vrednuje se umeće takmičara koji sleću na centar prečnika dva centimetra – najprecizniji je i najuspešniji, a savršen rezultat je nula ili sam centar cilja.

Prema programu takmičenja, u nedelju 8. septembra u 19 časova je svečano otvaranje na gradskom trgu u Vršcu, na kome će biti predstavljeno svih 27 reprezentacija koje učestvuju na svetskom prvenstvu. Ponedeljak 9. septembar je trening dan, koji predstavlja generalnu probu i upoznavanje takmičara sa terenom, a već od utorka 10. septembra pa sve do srede 18. septembra slede takmičarski dani.

Takmičiće se u tri takmičarske kategorije: pojedinačno, žene i timovi, a reprezentativci Srbije će braniti titulu vicešampiona sveta iz 2017. godine. Reprezentacija Srbije će nastupiti u sastavu Goran Đurković i Dragan Popov iz Paraglajding kluba „Berkut“ Vršac, Dejan Valek i Ivan Pavlov iz AK „Novi Sad“, Slobodan Maletić iz KSV „Košava“ iz Beograda i jedna dama Tamara Kostić iz vršačkog kluba. Selektor i tim lider je Vojislav Ivanović iz Beograda. Takođe na takmičenju će nastupiti i reprezentacija Kine, aktuelni svetski prvak, kao i Cvetan Colov iz Bugarske, aktuelni šampion sveta.

Pozivamo Vas da dođete u Vršac, da se upoznate sa ovim sportom i najboljim “precizašima” sveta, i da, pre svega, pružite podršku našim reprezentativcima, koji su do sada zauzimali sam svetski vrh!

Ostale vesti