septembar 23, 2019
Hronika Vesti

Vršački carinici sprečili vozača kamiona da iz zemlje iznese neprijavljene evre

Vršački carinici su na graničnom prelazu Vatin, sprečili jednog vozača kamiona da u čarapi koju je nosio na sebi, iz zemlje iznese 25.000 neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven oko 21 čas, kada je na red za kontrolu stigao kamion novopazarskih registarskih oznaka za čijim se volanom nalazio 61-godišnji srpski državljanin iz okoline Kraljeva koji se uputio ka Rumuniji radi utovara stoke.

U razgovoru sa carinskim službenicima, vozač je rekao da nema ništa da prijavi, te da sa sobom nosi 8.000 evra. Detaljnom kontrolom kamiona nije otkriveno ništa neobično, ali je pregled samog putnika demantovao njegove reči.

U džepu pantalona koje je nosio na sebi pronađeno je 10.000 evra, što je iznos koji je dozvoljeno preneti preko granice bez prijavljivanja, ali je u levu čarapu stavio i kesu sa svežnjem neprijavljenih novčanica.

Crvena kesica koju je ovaj vozač ugurao u čarapu bila je ispunjena sumom od 25.000 evra koju nije imao nameru da prijavi.

Sakriveni novac je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, u kome težinu neće imati izjava vozača da nije znao da bez prijavljivanja može izneti samo 10.000 evra. Naime, nepoznavanje propisa nikoga ne oslobađa odgovornosti, jer je putnik dužan da se o njima na vreme informiše.

Ostale vesti