Vršački kuvar Jano Sič dobro poznat mnogim vlasnicima ugostiteljskih lokala, njihovim zadovoljnim gostima, ali i svima onima koji tek uče prve kulinarske korake, pobednik je Coca-Cola izazova „Ukus slave“.
- Takmičenje je počelo prijavom i slanjem prvog materijala, priprema jela po izboru, recept, fotografije i video zapis…počinje svoju priču Jano Sič, o takmičenju na kojem je učestvovalo više od sto već afirmisanih kuvara.
Žiri i predstavnici kompanije uvrstili su ga grupu od top 6 takmičara, koji su se za opstanak u takmičenju borili odgovaranjem na postavljene zadatke, u smislu pripreme hrane.
- Zadaci koje smo dobijali su bili izuzetno jednostavni, što je ovo takmičenje činilo težim. Zahtevno je bilo odgovoriti što kvalitetnijim, ukusnijim, kreativnijim i zahtevnijim receptima na relativno jednostavne i konkretne zadatke, ne odstupiti od osnovnih dostupnih namirnica, a opet se istaći kao autor u odnosu na ostale takmičare. Kroz krugove takmičenja, bilo je sve neizvesnije i neizvesnije, do momenta kada je od nas četvoro kompanija trebala da objavi imena dva takmičara koji idu u finale, kaže Sič
Ističe da se svaki sekund iščekivanja i praćenja instagram profila činio kao večnost.
- Pamtim trenutak kada sam dobio obaveštenje da je naziv mog instagram profila označen na stranici Coca-Cola Srbija. Koliko sam do tada bio nestrpljiv, toliko u momentu nisam imao snage da pogledam objavu ne znajući da li su označeni takmičari koji ne nastavljaju takmičenje ili takmičari koji su finalisti. Kada sam video da sam jedan od finalista, jedno sam sigurno znao, da ću dati svoj maksimum i da istinski želim pobedu. Od momenta kako sam stigao u studio, u kojem će se takmičenje održati, svaki sat je postajao sve zahtevniji i neizvesniji, kaže Sič.
Posle dobijenih instrukcija, takmičenje je počelo. Dobili su box paket sa namirnicama, koje im nisu bile poznate.
- Kako sam otvarao paket, tako sam se trudio da u momentu osmislim koje bih jelo pripremio od datih namirnica. Kada sam video biftek, bio sam srećan, ali sam znao da je prezahtevno pogoditi i ukus žirija, pogotovo kada je baš biftek u pitanju. Prvo pitanje koje sam dobio od žirija je bilo pitanje šta ću pripremiti. Naravno, jedino što sam u tom momentu znao jeste da želim ugovor sa kompanijom i ništa više. Posle 30 minuta, jelo je bilo završeno i servirano, spremno za degustaciju. A mi, takmičari, do proglašenja smo imali nešto malo više od dva časa čekanja. Nikada duže, neizvesnije, stresnije čekanje. Vreme nikada nije sporije prolazilo, kaže Sič.
Posle ponovnog ulaska u studio, takmičari su leđima bili okrenuti tablama sa ispisanim imenima jela. Tabla kod koje se nađe kuvarska kapa je tabla pobednika.
- Posle dobijenih instrukcija, organizatori su saopštili da možemo da se okrenemo i vidimo ko je pobedio. U tom momentu, noge su mi utrnule i nisam mogao da se okrenem. Ali, već par sekundi kasnije, video sam da se sav dotadašnji trud isplatio. Mojoj sreći nije bilo kraja, a emocije su me preplavile. Samo sam poželeo da saradnja sa kompanijom počne što pre i da sa svima podelim utiske, kaže Sič.
Jano očekuje da mu ovo takmičenje bude osnova i dobra prilika da predstavi svoj rad, kao i prilika koju će iskoristiti kako bi unapredio svoj rad i ostvario mnogo novih korisnih poslovnih kontakata i ugovora.