Vrščanin Jano Sič, vrhunski kuvar podjednako dobro poznat i učenicima i studentima koje je učio gastronomskim tajnama, a tako i brojnim hedonistima koji su u njegovim receptima uživali, objavio je da se plasirao među prvih šest u Coca-Cola izazovu „Ukus slave“ i samim tim se plasirao u naredni krug ovog takmičenja.
- Svaki trud se isplati, tako je došao red i na mene. Želim ove divne vesti da podelim sa svima Vama i da Vas pozovem da me podržite i u sledećem krugu Coca-Cola takmičenja. U znak zahvalnosti potrudiću se da sa vama razmenjujem mnogooo lepih i kreativnih recepata, emotivno je objavio Sič na svoj fejsbuk profilu.
Da podsetimo, Jano je za prethodni krug Coca-Cola izazova pripremao svinjska rebarca u sosu od Coca-Cole. Pogledajte u nastavku, ponovo, kako se ovo ukusno jelo priprema. Žiri je svoju odluku saopštio na društvenoj mreži Instagram.
- Dragi prijatelji, došao je trenutak da @minjinakuhinjica i ja objavimo ko će se družiti sa nama u predstojećem online @cocacolasrbija takmičenju #UkusSlave. Pre svega, hvala svim sjajnim ljudima koji su poslali svoje prijave, zadali ste nam pretežak zadatak. Znam da ste nestrpljivi, zato evo i konačnog spiska šest takmičara koji će se sa nama dalje igrati, kuvati i pokušati da osvoje vredne nagradeSutra ćemo objaviti i prvi takmičarski zadatak, zato budite online, pratite naše objave i naravno – osetite #UkusSlave, objavio je na instagramu gastroglumac.
Potrebne namirnice :
400 g svinjskih rebara bez kostiju
330 ml Coca-Cole
0,5 dcl ulja
začini po ukusu ( so ,biber ,beli luk ,aleva paprika )
3-4 grančice ruzmarina
Za prilog :
200 g kuvanog krompira i ispasiranog
5 g belog bibera
5 g belog luka u prahu
5 g tucane paprike
2 g soli
1 jaje
Sjediniti ispasiran krompir i začine sa jednim jajetom. Od mase oblikovati medaljone i peći u zagrejanoj pećnici oko 15 minuta na 200 °C. Začiniti rebra, špikovati ruzmarinom, na zagrejanom ulju opeći sa svih strana.
Naliti sa 330 ml Coca-Cole i poklopiti posudu, dinstati dok meso ne omekša u potpunosti, a sos ne postigne željenu gustinu.
Servirati na podlozi po izboru, meso preliti sosom, dodati prilog. Kao svežu salatu Jano Sič preporučuje čeri paradajz i, naravno, Coca-Colu posle.