novembar 18, 2019
Sport

Vrščanin Stefan Momirov sa reprezentacijom U20 u Istanbulu

Vrščanin Stefan Momirov otputovao je jutros sa mladom U20 košarkaškom reprezentacijom Srbije (igrači rođeni 1999. godine i mlađi), na 24. tradicionalni turnir “Turgut Atakol”, koji se od 1. do 5. jula održava u Istabulu.

Biće to glavna provera izabranika selektora Olivera Popovića pred početak Evropskog prvenstva koje se od 13. do 21. jula održava u Tel Avivu. Očekujemo da Momirov, koji se odlično pokazao i na pripremnim utakmicama protiv reprezentacije Francuke u Vršcu, bude na spisku 12 Popovićevih izabranika.

Rivali našeg mladog tima na ovom prestižnom turniru, pored domaćina Turske, biće još selekcije Ukrajine, Francuske i Grčke.

– Turnir u Istanbul je generalna proba pred Evropsko prvenstvo u Izraelu. Igraćemo protiv kvalitetnih timova u jakom ritmu, vodimo 14 igrača, sve u cilju finalnog uigravanja, bez prevelikog rezultatskog imperativa. Probaćemo da kroz utakmice raspodelimo minutažu, dostignemo željenu formu i odredimo konačnih 12 za put u Tel Aviv, rekao je pred put selektor U20 reprezentacije Srbije Oliver Popović.

Na turniru “Turgut Atakol” naš mladi tim očekuju četiri teške utakmice u isto toliko dana:

2. jul: Ukrajina – Srbija u 15.00h

3. jul: Srbija – Francuska u 18.00h

4. jul: Srbija – Turska u 18.00h

5. jul: Grčka – Srbija u 15.00h

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti